ZAKON IZOBILJAZakon izobilja
Paramhansa Yogananda


Rog izobilja“, plan štednje, pomoći će vam da manifestirate materijalno i spiritualno izobilje kroz realizaciju vašeg jedinstva s Duhom, univerzalnim Izvorom cjelokupnog života i svih zaliha. Realizacija dolazi kroz razvijanje navike ispravne molitve i ispravne meditacije.

Banka „Rog izobilja“ simbol je neograničenog snabdijevanja sve dalje i dalje koje dolazi od Darivatelja svih darova. To nas podsjeća na značaj redovitog prakticiranja molitve i obraćanja pažnje na Božansku naredbu: „Potražite najprije Carstvo Nebesko i njegovu pravednost, a sve ostalo bit će vam pridodano.“


Traženje Kraljevstva

Vjera i ostvarenje mogu se razviti redovitim prakticiranjem prisutnosti Boga kroz ispravne misli, meditaciju i molitvu. Kada afirmirate: „Ja i moj Otac smo jedno“ i „Sve stvari koje Otac posjeduje i moje su“, možete govoriti s uvjerenjem o iskustvu. Ova svjesnost o Jedinstvu treba biti njegovana. Tada ćete znati da je Bog upravo tamo gdje ste vi, sve vrijeme i da ga možete pozvati uvijek kada to želite. Zar nije Gospod rekao: „Prije nego pozovu, Ja ću odgovoriti“. Božanska obećanja se uvijek održe.


Razumijevanje zakona

Najprije treba shvatiti da je Bog izvor sveg života i svega postojećeg i da je On sva snaga, sva mudrost te da je uvijek i svugdje prisutan. Kreator kozmosa je spreman, raspoložen i nestrpljiv u darivanju neizrecivih blagoslova čovjeku, jer to je u Njegovoj prirodi. Čovjekov udio u tome je da razvije svjestan odnos sa sveprisutnom Snagom i da nauči prepoznati i primati dobro kad mu to dolazi. Čovjekova svjesnost bi trebala postati kanalom kroz koji Božanska inteligencija može slobodno teći. Božanska volja i čovjekova volja tada će djelovati usklađeno i čovjek će sve što treba dobiti kroz Božji neograničeni priliv zdravlja, sreće i izobilja.


Učinite svoj dio

Redovitim izvođenjem vašeg dijela, koji se sastoji u usklađivanju s Njim ispravnim mislima i djelima, ostvarit ćete željene rezultate kada radite po Njegovim zakonima, jer zakon je nepogrješiv. Vaša privilegija kao djeteta Božjeg je u mogućnosti korištenja Njegovih zakona kako bi donijeli dobro vama i drugima.

Poput zakona u matematici, zakon snabdijevanja uvijek radi i uvijek proizvodi iste rezultate pod istim uvjetima. Ali treba se uključiti u operaciju. Usklađivanje s tim ovisi o vama.

Koncentracija je važan faktor. Kao što matematički zakon ne djeluje sam od sebe nego radi kroz čovjekovu inteligenciju, ili svijest, tako zakon snabdijevanja neće manifestirati izobilje sam os sebe, dokle god vi ne surađujete ispravnim mislima i djelovanjem.


Budite određeni i ustrajni

Odredite što želite; budite sigurni da je to što želite ispravno, a onda ne popuštajte, budite uporni dok ne dobijete rezultate. Svakoga dana prakticirajte kontaktiranje s Univerzalnim Izvorom Snabdijevanja kroz molitvu i meditaciju, toliko dugo dok ne osjetite radost i unutarnji mir. To će biti znak da ste se „uključili“. Tada recite Božanskom Ocu vaš problem.
Budite precizni i odredite u vašoj molitvi što tražite i u čemu da vam pomogne. Budite iskreni u vašim željama kako bi ste ostvarili prave rezultate. Ustrajte u molitvi i tom nastojanju sve dok se vaše želje ne realiziraju. Ako ste nesigurni i sumnjičavi, ne možete ostvariti svoj cilj. Neka vaš mentalni kanal bude čist, a vaša svijest okrenuta k Bogu.

Gospod je jedina snaga: život, ljubav, mudrost, radost, inteligencija i istina. Vi ste stvoreni po Njegovom liku i Njegova Božanska snaga sada radi upravo za vas i kroz vas. Univerzalna snaga, zdravlje, energija i radost stalno se manifestiraju u vašem tijelu, vašoj svijesti, vašem poslu. Osjetite to, uvjerite se u to i zahvalite se za dobro koje je vaše.


Ispravno mišljenje

Negativne akcije koče protok Božje snage kroz vas i uzrok su disharmonije u tijelu, svijesti i duši. Kritiziranje, ljutnja, ljubomora, mržnja,sumnja, lijenost, zabrinutost, itd., sve su to oblici negativnosti. Uhvatite vaše misli. Učinite vaše misli konstruktivnim. Zahvalnost će vas odvesti na put koji će vašem životu donositi samo dobre stvari koje očekujete.


Kanalizirajte svoje misli

Čitanje, ponavljanje i razmišljanje o istini s dubokom pažnjom pomoći će vam očistiti mentalne blokove negativnosti i stvoriti mogućnost za pozitivno mišljenje.

S dubokom koncentracijom ponovite afirmacijsku molitvu u trenutku dok stavljate vaš dnevni depozit u banku „Rog izobilja“. Izaberite još jednu informaciju iz ovog teksta koja je na vas ostavila najjači dojam pa i nju jednom pažljivo ponovite.

Svaki put kada vam se jave negativne misli tiho afirmirajte pozitivne misli s najdubljom pažnjom. Umjesto da se borite s negativnim mislima, radije ih odmah zamijenite pozitivnim. Na taj ćete način razviti novu naviku razmišljanja. Vremenom, postat će vam prirodno razmišljati pozitivno, kao što ste nekada razmišljali negativno i nekonstruktivno.

Promijenite svoje misli ako želite promijeniti svoje mogućnosti. Dokle god ste sami odgovorni za svoje misli, dotle ih možete i promijeniti. Poželjet ćete štititi samo ispravne, istinite ideje, kada spoznate da svaka misao po svojoj prirodi proizvodi kako izvanjske tako i unutarnje rezultate.


Zahvalnost i pohvala

Poštivanje Boga i Njegovih darova proširuje vašu svjesnost i dozvoljava vam sve veće snabdijevanje. Otvorite oči za dobro koje sada posjedujete; budite otvoreni za svaku novu manifestaciju Njegove milosti. Govorite s Ocem i zahvalite Mu. Bog je s vama uvijek i ništa vas ne može zaustaviti u vašim uspjesima ako ostvarite i spoznate da je Božanska Snaga u vama. Vjerujte i budite postojani dok se ne realizira vaša ideja.


Rad na ostvarenju pravih rezultata

Sačekajte da se za vrijeme meditacije razvije u vama osjećaj radosti komuniciranja s Bogom, a onda afirmirajte istine koje želite manifestirati u svom životu. Nakon toga idite za svojim svakodnevnim obvezama znajući kako vas Kreator vodi, darivajući vam snagu, privlačeći vam prave ljude, stvari i ideje potrebne da bi izašlo van ono za što ste ispravno molili kao Njegovo dijete.

 Osjetite kako je sve što radite, Božji rad. On je stvorio vas i ovaj svijet u kojem morate odigrati svoju vlastitu ulogu. Odigrajte je misleći i radeći radosno, koristeći Bogom danu inteligenciju za ublažavanje životnih problema. Tada se vaša svijest može odmoriti i biti sigurna da je sve što trebate moguće. Bog će vam to donijeti. Njegov zakon uvijek djeluje.


Uputa za korištenje banke

Koliki god je dobitak za koji štedite, odlučite koliko želite pustiti na stranu i svakog dana deponirajte novac u kutijicu, križajući taj dan na poleđini vaše banke. Izgovorite molitvu izobilja i nastojte osjetiti njen značaj – upravo u trenutku prije stavljanja novca u banku.

Ujutro u vrijeme buđenja, kao i navečer neposredno pred spavanje, afirmirajte nekoliko puta: „Ja i moj Otac smo jedno. Sve što posjeduje  Otac i moje je“.

Ove afirmacije možete ponavljati uvijek kada se osjećate „ispunjenima“. Ispunite sebe mislima o Bogu, o dobrom, o neograničenom snabdijevanju, tako da u vašoj svijesti nema mjesta za negaciju.

Počnite zatim raditi za prosperitet, sreću i samorealizaciju, koje su zapravo vaše božansko pravo. Vjerujte u obećanja dana u Bibliji. Meditirajte na njih dok istine koje ta obećanja propovijedaju ne postanu dio vas. Jedina odvojenost koja postoji između Boga i vas leži u vašem mišljenju kako je On dalek i nedostižan. Ali Bog je sveprisutan. On je odmah iza vaših misli, iza riječi kojima molite. On je u vama i oko vas.

Vaša potreba banke „Rog izobilja“ pomaže vam ostvariti Njegovu blizinu hrabreći vas u prakticiranju ispravnog mišljenja i ispravnog djelovanja; ispravno mišljenje kroz dnevno afirmiranje istina, ispravno djelovanje kroz dnevnu štednju, kao vaše zračenje Božjeg izobilja za najviše ciljeve – donošenje spiritualne dobiti za vas i za druge.

Redovitim ulaganjem, banka „Rog izobilja“ uskoro će biti puna, demonstrirajući vaš nepokolebljivi napor da ostvarite rezultate svoje štednje.
Štedeći po ovim zakonima proizvest će se spiritualni i materijalni rezultati. Kada u svom svakodnevnom životu usvojite ove principe, možda osjetite i neprocjenljivo blago Samorealizacije i spoznate svoju božansku prirodu kao Božjeg djeteta.


Molitva izobilja: „O Bože, nauči me da osjećam kako si Ti vrijednost iznad svih stvari i snaga iznad svih bogatstava. Pronašavši Tebe pronaći ću i sve drugo u Tebi.“


Moja kutija izobiljaNema komentara:

Objavi komentar