YOGANANDINA KAZIVANJA

„Karmički zakon je egzaktan. Štoviše, ne postoji patnja u vječnom paklu. Zašto bi za pogrešna djela, kroz nekoliko godina na zemlji, mogli zaslužiti vječno kažnjavanje? Može li konačni uzrok imati beskonačne posljedice?" 


***


Uvijek nesumnjivo vjeruj da Božja moć djeluje u tebi, upravo iza tvojih misli, molitvi i uvjerenja, kako bi ti podarila beskrajnu snagu... Priznaj Njegovo djelovanje u svemu i On će uvijek biti uz tebe.


* * *

"Bez obzira koliko ti Bog izgledao dalek, živi uvijek s mislima kako Mu pripadaš. Bez obzira koliko stvaran bio tvoj materijalni život, tvoje vezanosti, drži to na distanci podsjećajući se na njihovu nepostojanost i nestalnost.
Vlat trave izgleda sićušno dok je držiš na udaljenosti ruke, ali kada je prineseš bliže očima doima se velikom. Na isti način iskustva ovoga života izgledaju ti važna samo stoga što ih držiš preblizu. Dopuštaš im da posve prevladaju tvojim mislima i osjećajima.
Udalji se, bar na kratko, mentalno od njih i ubrzo ćeš shvatiti njihovu beznačajnost naspram istine koja te dozivlje iz Vječnosti."

 * * *

Čak iako te nitko ne razumije Bog te razumije. Živi da osjetiš Njegov osmijeh u srcu.


* * *

"Gospodine, je li moguće da duša bude zauvijek izgubljena?" pitao je učenik.
"Nemoguće!" odgovorio je Učitelj. "Duša je dio Boga. Kako bi bilo moguće uništiti Boga?"



***


Dok drugi gube svoje vrijeme, ti meditiraj i vidjet ćeš! U meditaciji ta Tišina razgovarat će s tobom!"














Nema komentara:

Objavi komentar